MEMOHON SUMBANGAN SAHAM AKHIRAT/ZAKAT DAN PELUANG BAYAR FİDYAH SEMPENA RAMADHAN ALMUBARAK


Dato/Datin/Tuan/Puan yang dikasihi Allah.

MEMOHON SUMBANGAN SAHAM AKHIRAT/ZAKAT DAN PELUANG BAYAR FİDYAH SEMPENA RAMADHAN ALMUBARAK

2. Pusat Jagaan Baitul Mahabbah (”PJBM”) yang menempatkan anak-anak yatim, fakir miskin, golongan asnaf zakat telah beroperasi sejak tahun 2011 dan sekarang mempunyai seramai  56 orang yang terdiri dari kanak-kanak yang berumur 1-12 tahun yang tinggal di 3 buah asrama  yang berasingan tetapi bawah satu PERTUBUHAN BAITUL MAHABBAH (PPM-004-05-01112011). PJBM turut menaungi seramai hampir 50 orang anak yatim dan asnaf zakat yang tinggal di sekitar Seremban 2 Negeri Sembilan, tetapi  tidak menetap di asrama.  (Membantu apabila diperlukan)

3. Sumbangan Dato’ / Datin / Tuan / Puan akan dapat membantu memenuhi keperluan anak-anak penghuni PJBM dan juga sebagai saham dunia dan akhirat dalam usaha mendidik anak-anak ini. Moga ia menjadi saksi-saksi kita di akhirat nanti di mana tiada pembelaan lain selain dari amalan kita.

"Barangsiapa ingin doanya terkabul dan dibebaskan dari kesulitannya hendaklah dia mengatasi (menyelesaikan) kesulitan orang lain. (Hadis Riwayat: Imam Ahmad)"

 4. Sumbangan dalam bentuk tunai atau cek boleh dimasukkan ke dalam akaun Pusat Jagaan Baitul Mahabbah (No Akaun Bank Islam : 05012010067290) atau PERTUBUHAN BAITUL MAHABBAH (No Akaun Maybank: 555171513450). Kami juga berbesar hati menerima sumbangan lain termasuk barang keperluan harian seperti barang kering (beras, tepung, garam, gula, susu, milo dan lain-lain), barang basah (ikan, ayam, sayuran dan lain-lain), barang keperluan diri (sabun basuh, sabun mandi, shampoo, ubat gigi, berus gigi, pampers dan lain-lain) dan juga perkhidmatan (membaiki barangan elektrik, maintenance bangunan dan lain-lain). 

5. Saya amat berbesar hati di atas segala sokongan, prihatin, kerjasama dan kemurahan hati pihak Dato’ / Datin / Tuan / Puan dan kami dahului dengan ucapan jutaan terima kasih dan doa yang tidak putus untuk Allah memberkatinya, berkat kita membela anak-anak kesayangan Rasulullah.

6. Bagi sebarang maklumat lanjut, boleh hubungi saya di no HP 018-2307466  atau  baitulmahabbah@yahoo.com atau  www.facebook.com/Pusat-Jagaan-Baitul-Mahabbah-133441110046847/ atau http://baitul-mahabbah.blogspot.my/

Sekian, terima kasih. 

Yang Benar,
Pauziah binti Ngah
Pengurus PJBM
Hiburkan Hamba Allah, nescaya Allah akan Hiburkan Kita

               ***Untuk pengetahuan pihak Tuan, setiap sumbangan  tunai melebihi, RM 3,000.00 ke atas layak menerima resit pengecualian cukai pendapatan dibawah naungan Yayasan Kebajikan dan Perkhidmatan  Perubatan Malaysia didaftar  dibawah seksyen 7, Akta Pertubuhan 1966 (No Pendaftaran 4700/09).